19 Mei 2022

Leer Online en Hybride Meetings met FLOW faciliteren

Hoe krijg je deelnemers zover dat ze betrokken blijven? 

Welke werkvormen zijn er om te brainstormen? 

Hoe creëer je een veilige setting? 

Hoe hou je de regie over je vergadering? 

Hoe krijg je verbinding tussen de online en offline deelnemers in een hybride meeting? 

Met de P.O.W.E.R. Methode creëer je meetings met FLOW:
Functioneel, Levendig, Ontspannen én Waardevol. 

Met betrokken en actieve deelnemers, in een veilige setting.

Is deze training voor jou?

Voor wie is de training geschikt?
 • Voor jou als je af en toe (of regelmatig vergaderingen voorzit
 • Voor jou, als je wilt weten hoe je meer uit je online en hybride meetings kunt halen- zodat je kunt kiezen of je deze digitaal, fysiek of hybride
 • Voor jou, als je wilt weten hoe je je meeting interactiever kunt maken en de deelnemers betrekken. 
 • Voor jou, als je gelooft dat er best gelachen mag worden in een vergadering. 
 • Voor jou als je wilt weten hoe je jouw eigen meetings effectiever én ontspannener kunt maken. 
Voor wie is de training NIET geschikt?
 • Voor voorzitters die alleen informatie willen overdragen en geen behoefte hebben aan interactie 
 • Voor managers die vooral hun eigen verhaal willen doen
 • Voor mensen die heel erg houden van vergaderen
 • Voor mensen die vergaderen heel serieus nemen en daarom een lach, een grap of een oefening zonde van de tijd vinden. 

Training inhoud

Werk is meer dan alleen resultaten behalen en doen wat je moet doen. Groeien je teamleden als personen dan groeit je team. En groeit je team, dan groeien ook de resultaten!  Je hebt met meetings een fantastische tool in handen om je mensen én je team te laten groeien, gebruik hem dan ook. 

POWER staat voor: 

 • Prepare
 • Own Your Meeting
 • Wisdom of the Crowd
 • Energy
 • Results

Ervaar werkvormen zodat je daarna direct kunt toepassen. Voel hoe je snel verbinding kunt maken met eenvoudige oefeningen die je direct zelf kunt toepassen. Oefeningen voor online EN hybride meetings. 

Ontspoort het nog weleens? Vooral online is het best lastig de regie te houden. Is er soms iemand te lang aan het woord, of juist helemaal niet? ga aan de slag met verschillende structuren zodat je een veilige omgeving creëert waar jij in de lead bent. 

Brainstormen kan juist heel goed online! En zelfs hybride. Iedereen aan het woord laten en toch niet uitlopen, meerwaarde leveren door de omgeving te scheppen waar ieder kan bijdragen. Creatieve vormen en alle handige tools op een rijtje. 

Hoe houd je de energie hoog, zorg je dat niemand afhaakt, creëer je snel verbinding, hou je het veilig en zorg je voor veel interactie? Online een uitdaging, en in een hybride setting heb je te maken met twee verschillende soorten energie. Ervaar  verschillende werkvormen, ijsbrekers en energizers om de energie hoog te houden en mensen bij de les te houden. En ja, hier wordt gelachen! 

Hoe borg je afspraken en commitment, weet je zeker dat iedereen hetzelfde bedoelt en hoe stuur je daar vervolgens op? Online en hybride blijkt dit toch lastiger te zijn dan in een live vergadering. Met deze tips en tricks ben je goed voorbereid. 

Een hele dag online training, en toch is het niet saai, en verveel je je geen moment! Bij uitstek DE manier om te zien en te ervaren hoe jij dat ook in jouw online en hybride meetings kunt toepassen. 

Ook al is tooling niet de hoofdmoot van de training, er komen wel wat verschillende eenvoudig in te zetten tools aan bod- zodat je kunt ervaren en bedenken hoe je dit ook in jouw meetings in kunt zetten. Zo hoeft online geen belemmering meer te zijn voor je creatieve sessie. 

Hoe ga je om met een meeting met meer dan 20 personen? Specifieke vragen en ideeën over hoe je ook hier creatief en interactief bezig kunt zijn. 

Sja. En dan heb je online vergaderen onder de knie, en dan moet je naar hybride! Een onderdeel van de dag speciaal over hybride vergaderen. 

Je sluit deze dag af vol energie en met een koffer vol ideeën en werkvormen! 

Wil je met meerdere mensen naar de training? Mail dan naar gerdy@flowmeetings.nl voor het aantal met je factuurgegevens, en je krijgt een factuur.